TOP TüP BEBEK ÖNCESI NELERE DIKKAT EDILMELI SECRETS

Top Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli Secrets

Top Tüp Bebek Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli Secrets

Blog Article

Aşılama Tüp bebek mi sorusu sıkça bizlere sorulmaktadır. Aşılama tüp bebek demek değildir. Aşılama ve tüp bebek arasında uygulama şekli, başarı oranı ve kimlere uygulanacağı ile ilgili farklar vardır. Bu yazımda aşılama ve tüp bebek arasındaki farkı sizlere açıklayacağım.

Gebelik oluşabilmesi advertisementına yapılan bu uygulamaların başarı oranlarında farklılık bulunmaktadır. Bu farklılığın en önemli nedeni, aşılama yönteminde yumurta ve spermin birleşmesi ve döllenmenin doğal sürecine bırakılmasıdır.

Bu sebepten dolayı doktor lawnımına başvuran çOkay eş vardır. Bir doktor tarafından muayene edilip gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra sonuçlar çiftlerle paylaşılır. Eğer sonuçlardan sonra her iki tarafta da bir sorun yoksa bu genelde nedeni bilinmeyen bir kısırlık olarak biliniyor. Eğer kısırlık teşhisi konulduysa, çiftlere çeşitli yöntemlerde tedaviler uygulanabiliyor.

Sedasyon anestezisi ile yapıldığında hasta Helloçbir şey hissetmez, lokal anestezi ile uygulamalarda bazen hafif derecede rahatsızlık duyabilir. Ancak genel olarak ağrılı ve rahatsız bir işlem değildir.

Embriyo transferi ağrısız bir işlem olduğu için anestezi gerekmemektedir. Embriyo transferi ultrason eşliğinde yapılmaktadır. Embriyolar çAlright ince bir kateter lawnımıyla rahim içine transfer edilir.

Ortak noktaları ise iki tedavi yönteminde çeşitli nedenlerle oluşan kısırlık problemi nedeniyle çocuk sahibi olamayan ailelerin çocuk sahibi olabilmelerini sağlama amacıdır.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere adımı, e-posta adresimi ve Internet site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Embriyo Polycystic Ovary Syndrome transferi işlemi ağrısız bir işlemdir, anestezi gerektirmez. İşlem sonrası endometriumu desteklemek için hastaya enjeksiyon, fitil veya krem şeklinde progesteron hormonu verilir.

Bu işlem için kadın ve erkek birlikte tüp bebek merkezine giderler. Yumurta toplaması hafif bir anestezi verilerek yapıldığı için anne adayının aç olması, son six saat besin ve sıvı almaması gerekir.

Bu işlem genellikle hafif sedasyon altında gerçekleştirilir ve vajinal ultrason eşliğinde yapılır.

Sonrasında hassas bir müdahale ile yumurtalar toplanır. Bu aşama kapsamında erkeğin de sperm örneği vermesi gerekir. Şayet erkekte sperm bulunmuyorsa bu durumda kısaca TESE olarak adlandırılan testikiler aspirasyon ya da biyopsi ile sperm alınması sağlanır. Erkekten alınan spermler laboratuvarda semenden ayrıştırılır ve sonrasında kullanılır.

Aşılama tedavisinde de tüp bebek tedavisinde olduğu gibi üreme hücrelerinin gelişimini desteklemek amacıyla ilaç tedavisi uygulanabilmektedir. Bu ilaç tedavilerinin amacı anne adayının yumurtalıklarının uyarılmasıyla nitelikli ve sayıca fazla yumurta hücreleri elde edebilmektir.

Tüp bebek işlemi genellikle birkaç hafta sürer ve başarı oranı %30 ile %fifty arasında değişebilir. Ancak bu oran, kadının yaşı, genel sağlık durumu ve sperm kalitesi gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir​.

“Bu sayfada yer alan ifadeler bağlayıcı ve tedavi maksadıyla kullanılmaya uygun değildir. Sağlık sorununuzun tedavisi için kendinize en uygun tedavinin geliştirilmesi PCOS için sağlık kuruluşlarından ve uzman hekimlerden bilgi alınız”

Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.

Report this page